Femke Manger

KindOfMind is opgericht door Femke Manger, copywriter en communicatiespecialist. Zij ontwikkelt aansprekende teksten en geeft schrijftrainingen in heldere taal. En met haar achtergrond als art director is zij een waardige sparringpartner op het gebied van concept en design. Ook is Femke schrijver van kinderboeken.

 

Kinderboeken 'Maan'

Na een reis door Canada ontstond een idee voor een kinderboek. Een verhaal waarin haar liefde voor de natuur, avontuur en mensen samenkomen. In 2019 kwam een wens uit en ontstond de samenwerking met Mo’s Daughters. Dit resulteerde in 2 kinderboeken: Maan in Canada en Maan in Australië.

 

Met karakter Maan die in haar dromen de wereld rondreist hoopt Femke jonge meisjes, en jongens, te laten zien dat alles mogelijk is. Daarbij maakt zij gebruik van eigen ervaringen. Femke laat zich van jongs of aan leiden door haar dromen en de signalen die de natuur haar geeft...

 

Maan is nieuwsgierig naar de wereld, gek op de natuur en stapt overal op af. Ze doet dan ook niets liever dan nieuwe landen ontdekken en andere dieren en mensen ontmoeten. Dapper, veerkrachtig en vindingrijk gaat ze het avontuur tegemoet.

En Eend, de knuffel van Maan? Lang geleden aan een bar in Canada: “Femke, zit je haar altijd zo of woont er een vogel in?” “O, dat is mijn eend, en als hij wegvliegt zit m’n haar plat.” Zo ontstond het idee, het begin van een nieuw schrijversavontuur. Bekijk de boeken op Bol.com

 

Daarnaast is Femke Manger yogadocent en sjamanistisch healer. Zij volgde diverse opleidingen in energetisch werk. Deelnemers over haar manier van werken: 'nuchter', 'enthousiast', 'visionair vermogen'. Femke gelooft in de kracht en creativiteit die een ieder in zich heeft: 'Je bent je eigen goeroe'.

  

Waarom Yoga?

Femke werkte jarenlang als conceptdenker, copywriter en art director bij verschillende reclamebureaus. Een fietsongeluk zorgde voor een keerpunt in haar leven. Yoga en meditatie kwamen op haar pad en zij volgde diverse opleidingen in energetisch werk, waarna zij startte als Kundalini Yogadocent en sjamanistisch healer. Dit is wat deelnemers zeggen over haar manier van werken: 'nuchter', 'enthousiast', 'visionair vermogen'. Femke gelooft in de kracht die een ieder in zich heeft: "Je bent je eigen goeroe".

 

Lees meer over Femke in haar persoonlijke verhalen, verschenen in Tijdschrift voor Yoga.

 

Opleidingen:

• Masterjaar Raja Yoga (2019) - Academie Hypnos

• Sjamanistisch Genezer (2016) - Ahamakara

• Prison Yoga Teacher Training  (2014) - PYP US

• Workshop Innerfire (2014) - Iceman Wim Hof

• Kundalini Yoga TT (2012) - Yoga Lifestyle Studio

• Healing Jaartraining (2010) - Ineen

• Universal Healing Tao (2010) - Tao Teaching 

• Meditatiecursus (2008) - ABC van Meditatie

• Energie & Intuïtie (2008) - CICO

 

Prison Yoga Project

Femke is mede-oprichter van Prison Yoga Project The Netherlands. Zij was projectleider van 2014 tot 2019 en al heeft zij afscheid genomen van haar actieve rol, zij draagt Prison Yoga Project wereldwijd nog steeds een warm hart toe. Lees het interview met WhoCares.

 

Nieuw project?

Heb je een idee voor een nieuw project dat aansluit op de ervaring van Femke? Stuur dan een mailtje.