Kinderboeken 'Maan' 

Na een reis door Canada ontstond bij Femke Manger een idee voor een kinderboek. Een verhaal waarin haar liefde voor de natuur, avontuur en mensen samenkomen. In 2019 kwam een wens uit en ontstond de samenwerking met Mo’s Daughters. Dit resulteerde in 2 kinderboeken: Maan in Canada en Maan in Australië. Najaar 2020 verschijnt een derde boekje in de serie: Maan in China.

 

Maan is nieuwsgierig naar de wereld, gek op de natuur en stapt overal op af. Ze doet dan ook niets liever dan nieuwe landen ontdekken en andere dieren en mensen ontmoeten. Dapper, veerkrachtig en vindingrijk gaat ze het avontuur tegemoet. Met karakter Maan die in haar dromen de wereld rondreist hoopt Femke jonge meisjes, en jongens, te laten zien dat alles mogelijk is. Daarbij maakt zij gebruik van eigen ervaringen en dromen. Femke laat zich van jongs of aan leiden door de signalen die de natuur haar geeft.

 

En Eend, de knuffel van Maan? Lang geleden aan een bar in Canada: “Femke, zit je haar altijd zo of woont er een vogel in?” “O, dat is mijn eend, en als hij wegvliegt zit m’n haar plat.” Zo ontstond het idee, het begin van een nieuw schrijversavontuur. Bekijk de boeken op Bol.com

 

Over Femke Manger

Femke Manger (1975) is schrijver, yogi, inspirator. Als klein meisje wilde ze magiër worden. Ze deelde haar dromen met klasgenoten, schreef en tekende voor de schoolkrant. Na het vwo en twee jaar psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam gooide ze het roer om en koos ze voor een creatieve opleiding. Femke werkte jarenlang als conceptdenker, copywriter en art director bij verschillende reclamebureaus. Een fietsongeluk zorgde voor een keerpunt in haar leven. Femke startte als freelancer onder de naam KindOfMind. Naast haar werk als copywriter gaf ze yogales en begon ze een blog. Haar persoonlijke verhalen werden samen met haar reisfoto’s van over de hele wereld diverse malen gepubliceerd.